Wie ben ik

Mijn naam is Belinda Kersten. In 1990 studeerde ik af als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik hield mij bezig met diverse projecten op gebied van werk, organisaties en mensen. Zo deed ik onderzoek bij IBM naar stresshanteringstechnieken voor managers en voor een afdeling P&O gaf ik een coachingspool vorm.
Voor een GGz instelling richtte ik een BV op voor werkgerelateerde problemen, Palamedes, waarvan ik een aantal jaren directeur was.
Ik gaf trainingen over onderwerpen rond arbeid en psyche, zoals werkstress, burnout, de creatiespiraal en persoonlijke ontwikkeling in het werk.

Op een gegeven moment bleek mijn hart te liggen bij de meer diepgaande therapietrajecten. Ik vind het boeiend met mensen de oorzaken van hun problemen te onderzoeken, evenals de manier waarop de energie weer kan gaan stromen. 
Door het volgen van een postdoctorale studie werd ik BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.
Enige tijd daarna werd ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut.
Ik ben opgeleid in diverse therapeutische methoden, onder andere in EFT door Sue Johnson in Milaan, mindfulness door Trish Bartley en David Dewulf, ACT door Ernst Bohlmeijer, oplossingsgericht management door Louis Cauffman, Systemisch Werk door Bouke de Boer en Jan Jacob Stam, Schema Focused Therapy door Hannie van Genderen en Marleen Rijkeboer, Cognitieve gedragstherapie door prof. Jan van den Bout en EMDR door Peter Balde, Erik ten Broeke en Ad de Jonghe.

Ik ben ook werkzaam bij een GGz instelling.
Naast therapie begeleid ik daar psychologen in opleiding en doe ik inhoudelijk coordinerende taken.

Ik wil graag leren in en van het leven, in verbinding met mijzelf en de mensen die ik ontmoet. Ik ben spiritueel georiënteerd, wat voor mij betekent dat ik mij onderdeel voel van een groter geheel, waaraan ik op mijn eigen wijze bij mag dragen.