Wie ben ik

Mijn naam is Belinda Kersten. In 1990 studeerde ik af als arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik hield mij bezig met diverse projecten op gebied van werk, organisaties en mensen. Zo deed ik onderzoek bij IBM naar stresshanteringstechnieken voor managers en voor een afdeling P&O gaf ik een coachingspool vorm.
Bij een GGz instelling werkte ik een aantal jaar op een afdeling Onderzoek & Ontwikkeling.
Vervolgens richtte ik voor deze instelling een BV op voor werkgerelateerde problemen, Palamedes, waarvan ik directeur was. We ontwikkelden en gaven coaching en training ogv arbeid en psyche, zoals werkstress, burnout, de creatiespiraal en persoonlijke ontwikkeling in het werk.

Op een gegeven moment bleek mijn hart uit te gaan naar de meer diepgaande therapietrajecten. Ik vind het boeiend met mensen de oorzaken van hun problemen te onderzoeken, evenals samen uit te vinden hoe energie weer kan gaan stromen. 
Door het volgen van een postdoctorale studie werd ik BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.
Enige tijd daarna werd ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut.
In 2008 startte ik mijn eigen praktijk. Daarnaast werkte ik bij de GGz instelling waar ik oa psychologen in opleiding begeleidde en coordinerende taken had.
Eind 2017 verliet ik de instelling en sindsdien werk ik volledig in mijn praktijk.

Ik ben opgeleid in diverse therapeutische methoden, onder andere in EFT (relatietherapie) door Sue Johnson, mindfulness door Trish Bartley en David Dewulf, ACT door Ernst Bohlmeijer, oplossingsgericht management door Louis Cauffman, Systemisch Werk door Bouke de Boer en Jan Jacob Stam, Schema Focused Therapy door Hannie van Genderen en Marleen Rijkeboer, Cognitieve gedragstherapie door prof. Jan van den Bout en EMDR door Erik ten Broeke, Ad de Jonghe en Iva Bicanic.

Ik wil graag leren in en van het leven, in verbinding met mijzelf en de mensen die ik ontmoet. Ik ben spiritueel georiënteerd, wat voor mij betekent dat ik mij onderdeel voel van een groter geheel, waaraan ik op mijn eigen wijze bij mag dragen.